perjantai 3. heinäkuuta 2015

"Somekakku"

Aikaa on mennyt jo jonkin verran, kun kuulin ekan kerran Nutella-juustokakusta. Sillon jo aattelin, että sitä täytyy joskus kokeilla. Testimaistajani oli bongannut saman kakun. Ja mikäs muukaan, kuin hänen syntymäpäivänsä oli täydellinen ajankohta. 
Valkosuklaata ja Nutellaa, sopii!
Uunissa paistettavat juustokakut aina vähän jänskättää. Muistin töihin kävellessä, että kakku jäi jälkilämpöön, vaikka oli siellä jo tunnin ollut ja se piti ottaa pois, ennenkun lähden töihin. Uskottelin itselleni, että ei se haittaa, että uuni on varmasti jo jäähtynyt kokonaan. Tunnin jälkilämpö vaihtui seitsemäksi tunniksi. 
Vahinkoa ei onneksi tapahtunut. 

ennen paistamista
Mun mielestä kakku näyttää ennen paistamista paremmalle, kun paistamisen jälkeen.
Ajatus Nutellasta valkosuklaasta samassa kakussa kuulostaa tosi makealle. Mutta lopputulos oli todella yllättävä. Seistsemän ihmistä syömässä yhtä kakkua, yksi niistä ei niin perso makealle. Ei tosiaan kauan kestänyt, kun oli enää muruset jäljellä. 
Hyvää oli.
 Nutellan makua en kuitenkaan itse löytänyt. 
Jos pähkinäsuklaalevitettä syö purkista suoraan lusikalla, sitä ei voi syödä, kun yhden lusikallisen, koska se on niin supermakeeta. Tuorejuusto ja ranskankerma tasoitti makeuden. Vähän vähempi määrä kakkua kerralla olisi kuitenkin riittänyt. Aina jaksan ihmetellä, mitä tapahtuu pohjalle, kun on paistettava kakku kysyyssä. Niin ihmetteli muutkin "missä ne Dominot on?". Paistetun kakun pohja ei jää rapeaksi, eikä keksejä välttämättä edes tunnsita. 
Jos toiveena on, että teen kakun uudelleen voin sen tehdä, mutta muuten ennemmin vaikka Baileys-juustokakku.


Nettisivulla mistä ohjeen katsoin, siellä  mainittiin tämän olevan somekakku, koska on saanut somessa niin paljon huomiota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti