perjantai 11. syyskuuta 2015

Kokeileva keittiö

Kukkakaali on yksi lemppareista, aina ollut. Välillä se narskuna hampaissa tuntuu yhtä ikävälle, kuin liidun vinkuminen liitutaulua vasten. Ajatuskin saa kylmät väreet.
Kukkakaali-sulatejuustokeitto, kukkakaaligratiini...mitä näitä nyt on. Tekisin useammin jos vain joku muukin tässä taloudessa niitä söisi.

Uusin kukkakaali kokeilu. MeNaiset oli tehnyt niin hyvän otsikon nettiin, että pakkohan sitä oli kokeilla. 
"nyt löytyi haastaja chicken wingseille!"

Tykkään wingseistä ja kukkakaalista. 
Kukkakaalin vaan taikinakuori rasvassa paistettuna. Ensin oli pikkasen liian vähän chili-kastiketta taikinassa ja se oli ehkä liian löysää. Kukkakaali pienemmiksi kukinnoiksi ja taikinassa pyörittelyn jälkeen rasvaan tirisemään. Rasvakeittimestä lähtee niin järkky haju, että se on todella harvoin käytössä, kesällä pihalla.

No siellä ne pallerot sitten paistui.
Kuumana tarpeeksi chilillä ne oli ihan jees. Mutta sitten, kun ne oli jäähtynyt. Hyi, yök, en syö. Kypsennetty jäähtynyt kukkakaali, ei varmaan tarvii muuta sanoa. En sentään koko kukkakaalia tähän tuhlannut.

Siinä kohtaa, kun rakkaani tuli kotiin kaikki oli jo ihan jäähtynyt. Tarkoituksella jätin hänelle maistiaisia. Hän ei tykkää kukkakaalista, mutta tiesin hänen haluavan kuitenkin maistaa. Varoitin, että ne on oikeesti tosi pahoja.
Ne on nyt testattu, eikä tarvii toista kertaa. Tiedän ainakin miten saa hyvän taikinakuoren, jos jotain rasvassa paistaa.

kanamuna
vehnäjauhoja
vettä
chili-kastiketta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti