torstai 18. helmikuuta 2016

Erilaiset kaurakeksit

Samalla helpolla reseptillä olen aina tehnyt kaurakeksit. Muutaman viikon olen miettinyt voisko voin korvata raakakaakaovoilla. En löytänyt mitään apua netistä?! Ajattelin ihan vaan kokeilla mitä tapahtuu jos sen laittaa uuniin. Olen näistä raakajutuista ihan pihalla. Ens kerralla ehkä jo uskallan vaihtaa sokerin hunajaan.
Hirveen vaikee oli arvioida kuinka paljon niitä voi kökköjä pitää sulattaa, kun ohjeessa on 50g voita. 

Taikina oli paksumpaa, eikä keksit levinnyt pellille samallalailla, kuin tavallisen voin kanssa. Keksit jäi paksummiksi. Se hämmensi eniten miten makeus hävisi. Onko se vaan se sokerin ja voin liitto, mikä saa toisen maun enemmän esiin. Mutta nää onnistu. Pieni kaakaon häivähdys maussa ja paksumpi keksi perinteiseen reseptiin verrattuna, eikä tosiaan niin makea. 

Vien osan näistä synttäreideni kunniaksi töihin.Saan kuulla muidenkin mielipiteen. 


2 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kanamuna
50 g voita (raakakaakaovoi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti