sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Intohimona kosmetiikka

Siitä se ajatus sitten lähti, nimittäin Olivian nettisivujen jutusta.

Missä kosmetiikkatuotteissa voi pihistää ja missä ei. Ajattelin itsekin tätä pohtia omien kokemusteni perusteella.

Jos raha ei olisi esteenä mielelläni käyttäisin luksusta kaikissa tuotteissa. Chanel, Dior, Guerlain, Armani... Aina voi haaveilla. Vaikka kuinka olisi täydellinen koostumus ja väri ja pysyvys, en silti maksa 40€ huulipunasta, minulle käy vaikka 7€:n huulipuna. Eli tässä tuli jo ensimmäinen tuote missä voin pihistää. Mutta onhan se kiva fiilis jossain naistenhuoneessa ottaa laukusta merkki huulipuna tai -kiilto ja laittaa sitä muitten nähden. Vaikka muut ei varmaan edes huomaa sitä, mikä merkki on kyseessä. Turhamaista ja pinnallista, tiedän.

Kasvojen hoitotuotteista voin maksaa vähän enemmän. Joitain ns. market-putsareita kokeiltuani kokemukset ei ollut hyviä. Sain näppylöitä ja tuntui ettei meikki lähtenyt kunnolla. Edullisemmista kasvovesistä on jäänyt sellainen fiilis, että tekikökän tää nyt mitään. Nääkin jutut on niin yksilöllisiä. Kaikki ei käy kaikille.
Nyt mulla on käytössä kaksi puhdistusta ja suola. Chanelin sekaiholle tarkoitettu vaahto, super-riittoisa. Jättää ihanan puhtaan tunteen, mutta ei kiristävää. Sillä en puhdista silmiä. Silmämeikille on edullisempi vaihtoehto, siinä voin tinkiä. Lumenen vedenkestävälle silmämeikille tarkoitettu on tehokas eikä ärsytä silmiä. Käytän aina välillä vedenkestävää ripsaria. Ja tykkään siitä, että silmämeikki lähtee nopeasti.
Laiskoihin hetkiin eli melkein joka ilta. Biothermin uusin puhdistus. Purkissa oleva paksu voide, joka muuttuu öljymäiseksi iholla. Tällä lähtee kaikki meikki tosi tehokkaasti, myös silmämeikki. Kasvovesi on apteekista ACOn. Hedelmähappoja sisältävä, eli kevyesti kuoriva. Koostumus on täyteläinen. Ihan jees, voin vaikka joskus ostaa uuden. Hintakaan ei ollut korkea. 

Kasvokuorinnat on myös "kalliimmalta" puolelta. Kosmetologini suositteli iholleni rakeetonta kuorinta. Kasvokuorinta on ainoa luonnonkosmetiikan puolelta, mitä tällä hetkellä minulla on. Olen ihan ihastunut Madaran kuorintanaamion. Sitä voi käyttää kuka vaan, vaikutusaika valitaan ihotyypin mukaan. Kuorivana osana on hedelmähapot. Aluksi tuntui pientä nipistelyä, mutta se kuuluu asiaan. Siis PIENI nipistely, ei saa tuntua pahalta ja koko vaikutusajan. Iho on kirkas ja pehmeä. 
Vaikka kuorintani on naamio, laitan silti yleensä vielä kosteuttavan naamion, enkä huuhtele sitä pois. Kestosuosikki kosteuttavassa naamiossa jo useamman vuoden on ollut Cliniquen.

Silmänympärysvoiteet vaihtelee, mutta kyllä nekin hinnakkaammalle puolelle menee. Edullisimmista en ole saanut mitään tunnetta. 
Dream Skin Diorilta
 on tähän astisen elämäni paras kasvotuote. Nimikin jo kertoo kaiken. Sen voi käyttää voiteen päällä. Itse sekaihoisena käytän sen yksin. Supistaa huokosia, tasoittaa ihon väriä ja pintaa, saa ihon näyttämään paljon paremmalta. TOIMII!!!



Värikosmetiikan puolella panostan, meikkivoiteeseen/-puuteriin ja silmämeikinpohjustukseen eniten. Meikkipohjassa värikosmetiikan puolelle minusta on suurin ero, jos vertaa edullisempia ja arvokkaampia. Jos on hyvä pohjustus melkein mikä tahansa luomiväri pysyy hyvin. Värikosmetiikkaa on niin kiva kokeilla, eri juttuja ja värejä, niin en niihin halua paljon rahaa laittaa, voi kokeilla enemmän. Vaikka onhan luomivärienkin levittyvyydessä eroja. 

Vartalolle käytän edullisempaa. Onhan niissäkin eroja. Tunne ja levittyvyys kalliimmassa tuotteessa on kyllä ero verrattain joihinkin edullisiin. Sitä en tiedä kuinka paljon on psykilogista vaikutusta. Vartalotuotteita menee enemmän, niin edullisempi vaihtoehto sopii erittäin hyvin. 

Tuoksulla tuotteissa on minulle suuri merkitys. Vähän tuoksua on hyvä, mutta ei liikaa. Ennemmin sitten vaikka ei ollenkaan.

Piti vain ihan pienesti kirjotella, ei näin perusteellisesti. Aiheena ollessa kosmetiikka saattaa vähän lähteä homma lapasesta. Olen varsinainen sekakäyttäjä, koska halu kokeilla on suuri, kun kyse on kosmetiikasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti