perjantai 7. elokuuta 2015

Kesä ja kesäloma

Aina on kiva tehdä jotain uutta. 
Lomani aloitin suuntaamalla Helsinkiin. No se ei ollut uus juttu. Olen oppinut arvostamaan erilailla omaa kotimaata. Niin paljon on täälläkin nähtävää. Vaikka lämpö (lue kuumuus) on se mitä kesälomalta eniten odotan. Nyt sain sitäkin, säät on ollut mitä mahtavimmat. 

Jätskiä meren rannalla auringon porottaessa. Tahmaiset sormet, kun jätski sulaa liian nopeasti. Lisää aurinkovoidetta. Hiki valuu selkää pitkin. Aurinkolasit. Vettä, koska kuumuus kuivattaa. Hyvää ruokaa. Herkkuja. Kivaa seuraa. Rakko varpaassa. Näitä oli mun tän kesän lomasta pari ekaa päivää.

Mutta ne uudet jutut. Stadikan torni, 3D-leffa, Mattolaituri ja Kaivopuisto. Ulkomaille lähtiessä tiedän, että paljon tulee käveltyä. Niin myös Suomessa. Kerkee nähdä ja kattella kaikkea ympärillä olevaa. Suunnistus Google mapsin avulla ei mennyt ihan suunnitellusti. "Me mennään ympyrää" No ehkä kierrettiin yksi kortteli turhaan, mutta ei se mitään. Pääasia on että päästiin määränpäähän. 

Stadikan tornista oli kyllä hienot näkymät, koko Helsinki. Sieltä kuulemma näkee Talinnaan asti. En kyllä erottanut, ehkä se oli jossain horisontissa. Upealla säällä kaikki näyttää hyvälle.
Jurassic Wold 3D:nä, olihan se aika hurja. Vähän meinas selkä painua penkkiin, kun dinosaurukset juoksi kohti ja näytti, et ne tulee oikeesti päälle. Enemmän viereisessä penkissä oleva nainen sätky, kuin mä.


Tykkään käydä Helsingissä. Koskaan ei ole tuntunut, että sinne haluaisin muuttaa. Tykkään siitä, että siellä ihmiset on siellä juuri sellaisia, kun haluaa, eikä kukaan katso pitkään. Aina on ihmisiä näkyvillä. Siellä voi pysähtyä istumaan ja ihmettelemään ohikulkijoita. Musta on kiva katsella ihmisiä ja keksiä ja arvuutella millaista elämää ne viettää. 



Auringon säteet on mentävä tänäänkin ottamaan talteen. Vaikka aurinko ei ole terveellistä iholle, näyttää ruskettunut iho silti paremmalle, kuin kalpea. Ja kohta saa taas makaa monta kuukautta sisällä sohvan nurkassa.

P.S Helsigissä käydessä pakollinen ostos Stockmannilta puuteripaperit. Niitä saa niin harvasta paikasta edullisesti. Kulutustavaraa enkä halua siitä paljoa maksaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti