maanantai 31. elokuuta 2015

Kuinka itsekäs saa olla?

En kysy saako olla itsekäs, koska sitähän me ollaan, toiset enemmän ja toiset vähemmän.
Jos kaikki ajattelisi vain ja ainostaan itseään, eihän kenellekään olisi kavereita. Mutta missä menee se raja, onko ees sellaista. Kukaan ei kuitenkaan saisi mitään haluamaansa jos ei ajattelisi omaa etuaan, enkä tarkoita nyt maitoa ruokakaupasta tai marjoja metsästä. 

Varsinkin oman elämän toteuttaminen. 
Moneen asiaan tarvitsee muitakin ihmisiä, mutta se oman haaveen toteuttaminen. Jos kokee olevansa onnellinen toisella puolella Suomea, ei pidä jäädä miettimään, jos rohkeus riittää antaa palaa vaan. Kavereita ja sukulaisia voi nähdä silti. Ei kaikkia kuitenkaan nää niin usein, että välimatka olisi haittana.

Jos tekee asioita oman pään mukaan, kertoo se osittain myös itsetunnosta. Jos kaveri on omalla uurastuksellaan saavuttanut jotain hienoa, minä ainakin voin olla ylpeä hänestä. Tietysti pieni kateus voi nousta esiin, jos itse olen niin saamaton ja laiska. Mutta se ei estä olemasta iloinen kaverin puolesta. 

Ja onko meillä jotain velvollisuuksia pitää säännöllisesti yhteyttä johonkin tuttuun/kaveriin/perheeseen. Elämän tilanteet muuttuu kaikilla. Ei aina kiinnosta. Niinhän se menee. 
Jos on vaikka pitkään ollut sinkkuna ja sitten löytää jonkun ihanan. Yksi uusi ihminen elämässä ja häneen haluaa tutustua ja on ihan ihastunut. Tottakai silloin haluaa nähdä vain hänet. Ja hän on ihan uusi tuttavuus eli kokonaan uusi pala elämään.
Ero, silloin menee taas kaikki palikat uusiksi. Onko silloin vielä samat kaverit pitämässä yhtä usein yhteyttä, kun suhteen alussa valittivat, kun ei enää kuulu mitään, kun on uusi rakkaus.

En tiedä tuliko pointtini ollenkaan tästä esiin. Mikä sitten on se terve itsekkyys, siihen on varmasti kaikilla oma mittari. Minä ainakin olen oppinut toimimaan sen mukaan, että itsellä olisi mahdollisimman hyvä olla. Kukaan ei tee valintoja puolesta. Kukaan ei toteuta haaveita toiselle. Kyllä tämä maailma alkaa olemaan niin paha, että olematta itsekäs ei pärjää.
 Pitää olla vähän itsekäs. 

Nyt mietin, että uskallanko julkaista tätä tekstiä, ettei joku luulee, että olen ihan kamala itsekäs omaan napaan tuijottaja. Sana on vapaa, antaa mennä vaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti